13 πράγματα που ίσως δεν ξέραμε για τον YodaΟ Stuart Freeborn, ο βρετανός make-up artist που σχεδίασε τον Yoda, έχει πεθάνει. Miss you we will Stuart. Με αφορμή τον θάνατό του παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τη πιο διάσημη δημιουργία του Freeborn.


1. Ο Freeborn δημιούργησε τον Yoda με βάση την δική του εμφάνιση!

 


2. Ωστόσο, ήθελε ο Yoda να δείχνει ευφυής, έτσι πρόσθεσε και λίγο από Albert Einstein στην εμφάνιση.


 

3. Επίσης του έδωσε πράσινο χρώμα - το οποίο είναι πολύ καλό - γιατί αν είχε ανθρώπινο δέρμα τότε θα ήταν πολύ τρομακτικό!4. Τι ΕΙΝΑΙ τελικά ο Yoda; Κανείς δεν ξέρει. Ούτε καν ο George Lucas.

Ή αν ξέρει, δεν λέει. Η φυλή του Yoda και η πατρίδα του δεν έχουν ποτέ αποκαλυφθεί, και απλά κατατάσσεται ως «άγνωστο είδος" από τη βάση δεδομένων του Star Wars.


5. Ακόμα κι έτσι, ο Lucas είναι προφανώς πολύ περήφανος για τον Yoda. Υπάρχει ένα άγαλμά του στα στούντιο παραγωγής της Lucasfilm στο Σαν Φρανσίσκο.6. Η φωνή του Yoda δόθηκε από τον Frank Oz, ο οποίος εκανε επίσης την Miss Piggy και τον Fozzie στο "The Muppets", καθώς και τον Cookie Monster στο "Sesame Street"

Ο George Lucas ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από την απόδοση του Οζ ως Yoda που προσπάθησε να του εξασφαλίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου.
7. Τα σχήματα λόγου του Yoda έχουν μελετηθεί από ακαδημαϊκούς γλωσσολόγους.

Βρήκαν ότι τα "Yodic" έχουν
μορφή σύνταξης αντικείμενο-υποκείμενο-ρήμα, η οποία είναι σπάνια στον πραγματικό κόσμο, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα ορισμένων γλωσσών του Αμαζονίου, όπως η Xavante.


8. Αλλά αν μίλουσε με κανονική σύνταξη, θα ακούγοταν κάπως έτσι

  

9. Είναι συνώνυμο της σοφίας


10. Μπορεί να κάνει τον κλόουν11. Μπορεί ακόμη και να σας δώσει οδηγίες για το που να πάτε. Υπάρχει φωνή "Yoda" για το TomTom GPS12. Τον αγαπούν ακόμα και οι βιολόγοι

Υπάρχει ένα είδος θαλάσσιου τύπου σκουληκιού στον ωκεανό που πήρε το όνομά του από τον Yoda. Yoda Purpurata, για να είμαστε ακριβής. Ζει ένα μίλι κάτω από την επιφάνεια. Οι επιστήμονες που το όνομά του από το χαρακτήρα Star Wars όταν είδαν ότι το σώμα του θυμίζει λίγο τα αυτιά του Yoda.


13. Μερικοί άνθρωποι είναι μεγάλοι οπαδοί του Yoda ακόμη και αφού πεθάνουν


Next Post Previous Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top